Advies en verzorgingvoor gezonde hairextensions

Onze tips voor advies en verzorging zijn per categorie gesorteerd. Lees de tips en ons advies voor de verzorging van jouw hair extensions. Dan behoud je de gezonde uitstraling!

Staat jouw vraag over advies en verzorging van de hair extensions niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag!

Team Hairextensions Kampen

Hoe lang Hairextensions kunnen blijven zitten hangt af van hoe snel jouw haar groeit. En of je jouw haar en hairextensions goed verzorgt. Vaak is het na drie tot vier maanden tijd voor nieuwe hair extensions.

Gebruik haarproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor hairextensions. Verzorg jouw haar daarnaast regelmatig met een masker. Gebruik een serum voor de extra verzorging, bescherming en glans. Je krijgt verzorgingsadvies als je bij ons in de kapsalon bent.

Neem een kijkje in onze webshop en stel jouw vragen wanneer je bij ons bent!

Ga elke dag met je handen door je haar en controleer of er geen hairextensions aan elkaar vastplakken. Is dat het geval, maak ze dan voorzichtig los om verdere klitvorming te voorkomen.

Voorkom klitvorming door je droge haar goed te borstelen je haar goed te verzorgen met conditioner en een haarmasker. Ga ook niet met los haar slapen.

Chemicaliën uit het zwembad of zout uit de zee kunnen je hairextensions aantasten of uitdrogen.  Wij raden de fanatieke zwemmers aan een badmuts te dragen.

Draag je haar in een vlecht als je wilt gaan zwemmen of naar de sauna wilt. Je haar droogt erg uit door het zout en het chloor in het water. Borstel je haar direct na het zwemmen en was je haar met een goede shampoo en conditioner, en borstel je haar direct nog een keer goed door.

Ga je op zonvakantie? Neem dan regelmatig een haarmasker om je haar extra te verzorgen.

Ons advies is om  je haar tijdens het slapen in een losse staart of vlecht te dragen, zodat je klitten voorkomt. Zorg er daarnaast voor dat jouw haar droog is voordat je naar bed gaat.

Je kunt hairextensions prima kleuren met verf die maximaal drie procent waterstofperoxide bevat. Het kleuren van de hairextensions is op eigen risico.

De hairextensions zijn tijdens het productieproces ontkleurd en gekleurd. Daarom raden we het af om de hairextensions te ontkleuren.

Natuurlijk kun je jouw droge haar stijlen met een stijltang, föhn of borstel. Gebruik dan wel altijd een hittebestendige olie of een serum om je haar te beschermen tegen de hitte.

Het is mogelijk om je haar met hairextensions op een lage temperatuur te föhnen. Verzorg je haar wel regelmatig met een masker of een serum.

Ieder mens verliest dagelijks tussen de 100 en 150 haren. Maak je zich dus geen zorgen wanneer je haren in jouw borstel vindt. Heb je het idee dat je meer dan tien procent van de hairextensions bent verloren, neem je dan contact met ons op?

Let op: Medicijnen, stress en zwangerschap hebben invloed op jouw haar en het haaruitval. En dit kan ook zeker van invloed zijn op het verliezen van de hairextensions.

Je houdt de gewenste uitstraling door je haar elke dag goed te borstelen. Begin bij de aanzet, ga daarna over op het middengedeelte en borstel uiteindelijk het hele haar.

Wij schrijven het gebruik van een hairextensionborstel voor (te vinden in onze webshop). Hiermee voorkom je klitvorming bij de waxjes.

Let op: borstel het haar nooit als het nat is!

De waxjes waarmee wij de hairextensions vastmaken in jouw haar hebben twee dagen de tijd nodig om uit te harden. Daarna kun je jouw haar weer wassen.

Behandel jouw haar voorzichtig. Was jouw haar nooit als een grote bos bovenop je hoofd, maar masseer het in terwijl het over je schouders hangt. Probeer klitvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik de goede verzorgingsproducten en maak geen gekke draaibewegingen tijdens het wassen. Dus niet rondjes draaien met je haar, maar van boven naar beneden door het haar gaan.

Omdat hairextensions geen voeding vanuit de talgklieren op jouw hoofdhuid krijgen, is het van belang om ze met een goede, neutrale shampoo te verzorgen. Wij adviseren om producten speciaal voor hairextensions te gebruiken. Je vindt deze producten bij ons in de salon en natuurlijk ook in de webshop.

Let op: producten waar olie, alcohol of fruit in zit kunt u niet gebruiken in combinatie met hairextensions.

De waxjes waarmee wij de hairextensions vastmaken in jouw haar hebben twee dagen de tijd nodig om uit te harden. Daarna kun je jouw haar weer wassen.

Behandel jouw haar voorzichtig. Gebruik de goede verzorgingsproducten en maak geen gekke draaibewegingen tijdens het wassen. Dus niet rondjes draaien met je haar, maar van boven naar beneden door het haar gaan.

Voordat je hairextensions laat zetten, kun je jouw haar het best wassen met een diep reinigende shampoo.

Let op: wij raden hairextensions af als je zwanger bent, haaruitval hebt door medicijngebruik of een chemokuur ondergaat.